تهیه نقشه دمایی انبارها با پیشرفته ترین الگوریتم های ثبت دما و رطوبت
نقشه برداری دمایی با نمایش روزانه دما و کالیبراسیون بسیار متفاوت است و یکی از تفاوت های کلیدی، در تعداد نقطه هایی است که دمای آنها در فضای تحت کنترل دمایی اندازه گیری می شود.
نقشه دمایی بر اساس استانداردهای مختلف سیستم های گرمایش و سرمایش انجام میگیرد که متداول ترین روش بر اساس معیارهای زیر است:
- در ابتدا باید نقشه دقیق از فضا و نمایش قفسه ها و پارتیشن ها و دیوارها و سقف های کاذب تهیه شود.
- قرار دادن دیتا لاگر بر اساس فضای مورد نظر (حجم و ارتفاع ) بر اساس ISPE:
در هر فضای 2 مترمکعب یک دیتالاگر قرار داده می شود که البته این تراکم در فضاهای بسیار گسترده یا فضاهایی با نوسانات دمایی زیاد، متفاوت خواهد بود.
- قرار گرفتن دیتالاگرها به حجم فضای مورد آزمایش بستگی داشته و چنانچه محل آزمایش یک سردخانه باشد، تراکم دیتالاگرها بیشتر بوده و بهتر است که در هر فضا با حجم حدود 2 مترمکعب حداقل 1 دیتالاگر قرارداده می شود.
- پس از قرار گرفتن دیتالاگرها در محل های تعیین شده، باید محل قرارگیری دیتالاگرها بر روی نقشه مشخص شود تا پس از اتمام عملیات اندازه گیری دما، نقشه بر اساس نوسانات دمایی تکمیل شود.
- حال دیتالاگرها شروع به ثبت دما خواهند کرد. این اندازه گیری باید توسط تمامی دیتالاگرها در زمان های مشخص و در بازه های زمانی حداقل 10 دقیقه ثبت شود.
- سنجش دما و ثبت نتایج تا 48 ساعت در محل قرارگیری دیتالاگر ادامه پیدا می کند.
- در پایان عملیات، نتایج ثبت شده بر روی نمودار مقایسه ای پیاده سازی شده و نتایج توسط نرم افزار آنالیز دما بر روی نقشه اولیه ثبت می گردد.
- نقشه برداری دمایی باید حداقل در سال 2 بار و در سردترین و گرم ترین روزهای سال انجام گیرد تا نتایج دقیق تر و قابل ارزیابی باشند.